Connect with us

Sport

Steaua s-a impus în faţa lui Rio Ave

Published

on

Steaua s-a impus aseara s-a impus în a treia partidă din grupele Europa League, scor 2 – 1 (2 – 0) în faţa lui Rio Ave, după o partidă cu un ritm excelent, în care ambele echipe şi-au creat numeroase ocazii de gol.

Raul Rusescu a deschis scorul pentru Steaua, cu o lovitură de cap, în minutul 17, reuşind „dubla” înainte de pauză cu un şut în cross de la aproximativ 25 de metri, devenind astfel golgeterul competiţiei.

Repriza secundă a început perfect pentru portughezi, care au redus din handicap în minutul 48, după o execuţie superbă a lui Del Valle.

După marcarea golului Rio Ave a reuşit să controleze mai mult balonul şi a ratat alte câteva ocazii bune, prin acelaşi Del Valle, Boateng şi Ukra.

De cealaltă parte, Tănase şi Keşeru au fost neinspiraţi în faţa porţii, în timp ce Stanciu, intrat pe final, a lovit de două ori bara la ultima fază a meciului.

În aceeaşi grupă, Aalborg s-a impus clar si surprinzator  în faţa lui Dinamo Kiev,3-0 in Danemarca, rezultat care-ireaduce pe  danezi in cartile calificarii din grupe.

Astra a pierdut, poate nemeritat, în deplasarea de la Glascow, Celtic impunându-se la limită, 2 – 1 (0 – 0). Astra a jucat curajos, mai ales în prima parte a partidei, însă clasa lui Budescu, care a reuşit să îşi pună în valoare colegii de mai multe ori, nu a fost suficientă.

Scoţienii au lovit fulgerător, de două ori în şase minute, profitând de o relaxare prematură în jocul giurgiuvenilor.

Evoluţia de aseara,  însă, le dă speranţe elevilor lui Protasov la un rezultat pozitiv peste două săptămâni.