Connect with us

Muzica si film

Steven Spielberg abordează romanul Talismanul, al lui Stephen King

Published

on

Talismanul spune povestea unui băiețel de 12 ani care caută Talismanul, o relicvă cu puteri magice care nu doar că o poate salva doar pe mama sa, ci și lumea întreagă

În 1982, Steven Spielberg era așa de îndrăgostit de Talismanul, cartea horror fantasy semnată de către Stephen King și Peter Straub, încât cu doi ani înainte de publicarea cărții a achiziționat drepturile de ecranizare pe termen nedefinit.

Apoi, a petrecut următorii peste 35 de ani gândindu-se la film, încercând în zadar să găsească abordarea potrivită. Acum, Talismanul ar putea ca, în cele din urmă, să fie gata să ajungă pe ecrane ca un serial, scrie hollywoodreporter.com.

Și, așa cum se spune, dacă e nevoie de un sat întreg pentru a crește un proiect (nu doar un copil), Spielberg a strâns pe câțiva dintre cei mai apropiați colaboratori pentru a-și duce la bun sfârșit adaptarea poveștii. Frații Duffer, al căror propriu serial Stranger Things are mai mult decât câteva trimiteri la lucrările lui Stephen King, vor fi producători executivi la adaptarea cărții, care va fi produsă de către Netflix în asociere cu Amblin Television a lui Spielberg și cu Paramount Television Studios.

Curtis Gwinn, care a lucrat ca producător executiv pe partea de regie pentru Stranger Things a fraților Duffer, va fi scenaristul și showrunner-ul proiectului, aflat în dezvoltare.

Talisman spune povestea unui băiețele de 12 ani pe nume Jack Sawyer care pornește la drum pentru a salva viața mamei lui aflate pe moarte. Băiatul caută Talismanul, o relicvă cu puteri magice care nu doar că o poate salva doar pe mama sa, ci și lumea întreagă.

Călătoria lui Sawyer trece dintr-o realitate în alta: America de Nord așa cum este în realitate și replica ei tenebroasă dintr-o lume fantastică, numită Teritoriile. Cartea a devenit pe loc un best-seller în 1984, Stephen King și Straub făcând echipă din nou pentru un sequel.

Pe partea cu adaptarea, cele mai recente dezvoltări au avut loc în 2019 atunci când Mike Barker, care a semnat regia pentru câteva episoade din Povestea slujitoarei, a fost implicat în proiectul care pe atunci se anunța ca un lungmetraj.

Pentru noul proiect al Talismanului, Matt și Ross Duffer vor semna producția executivă prin compania lor Monkey Massacre Productions în timp ce Spielberg semnează producția executivă prin Amblin Television alături de partenerii săi Darryl Frank și Justin Falvey. King va semna și producția executivă alături de Paramount Television.

Todd Cohen va superviza evoluția zilnică a dezvoltării proiectului pentru Amblin, alături de Spielberg, Frank și Falvey.

După aproape 50 de ani, operele lui King se bucură de o largă popularitate la Hollywood datorită setului său amplu de best-sellere și de succesele recente printre care ultimele adaptări la seria It. The Running Man și prequel-ul la Pet Sematary sunt printre operele sale aflate în dezvoltare. King este reprezentat de către Paradigm și Gang Tyre.

Descriindu-se pe sine însuși ca pe un tocilar, Gwinn a debutat în comedie înainte de a deveni un scenarist și producător la cel de-al patrulea sezon al serialului The Walking Dead de la AMC.

Acest gen mai tenebros l-a condus alături de Damon Lindelof la producția HBO The Leftovers, la producția lui Kurt Sutter plasată în epoca medievală The Bastard Executioner și la serialul Narcos de pe Netflix. Gwinn este reprezentat de către Lev Ginsburg de la Ginsburg Daniels.

Frații Duffer se pregătesc pentru sezonul 4 din Stranger Things, care este așteptat anul acesta. Serialul rămâne o producție de semnătură pentru Netflix și unul dintre cele mai populare seriale. Ei sunt reprezentați de către Alex Kohner de la Morris Yorn.

sursa: cinemagia.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: