Connect with us

Evenimente

Știri despre Târgul de carte Gaudeamus Radio România Craiova (audio)

Zilele acestea, la Craiova, are loc o noua editie a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România

Published

on

Zilele acestea, la Craiova, are loc o noua editie a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România. Zeci de participanți cu  aproape 14.000 de titluri, o ofertă bogată de muzică și jocuri, concursuri derulate online pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, dar și peste 20 de dezbateri, lansări și prezentări de carte – toate acestea le sunt oferite iubitorilor de carte in foaierul teatrului National Marin Sorescu. Vizitatorii targului se arata încântați de oferte și spun că poate fi loc și de mai bine:

Accesul publicului la Târgul de Carte GAUDEAMUS din foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova este gratuit, iar programul de vizitare este între orele 10:00 și 18:00, până sâmbătă, și între orele 10:00 și 14:00, duminică, în ultima zi a târgului.

Zeci de participanți cu  aproape 14.000 de titluri, o ofertă bogată de muzică și jocuri, concursuri derulate online pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, dar și dezbateri, lansări și prezentări de carte – toate acestea și nu numai îi așteaptă pe iubitorii de lectură. Irina Spiță i-a întrebat pe vizitatorii târgului ce preferă: cartea tradițională pe hârtie sau  on-line, pe diverse device-uri:

Etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, din acest an si-a aflat joi castigatorul. In cadrul Targului de Carte Gaudeamus Radio Romania, de la Craiova, Ruxandra Andreea Gogoț, de la Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu din Craiova a devenit laureata editiei din acest an. Tot astazi a avut loc și premierea „Invitaţilor de nota 10: Olimpicii României”. Mihai Alexandru Bratu a fost recompensat pentru reusitele de la Olimpiadele Internationale de Geografie si Lingvistica, iar Ilias Daladimos a fost premiat pentru rezultatul de la Olimpiada Internationala de neo-greaca. Ilias Daladimos, despre pasiunile si planurile sale de viitor, intr-o declaratie acordata colegului nostru, Silviu Marancea:

Irina Spiță a aflat cu ce speranțe au venit la Târgul Gaudeamus de la Craiova și reprezentanții editurilor:

În premieră în istoria de aproape trei decenii și 133 de ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, în postura de președinte de onoare se află un foarte tânăr scriitor, Jonathan Agostino Ottobrino, elev de nota 10 al Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova. Jonathan are deja în palmares două volume publicate și numeroase premii literare obținute până la vârsta de 12 ani. Tanarul scriitor va da startul oficial al editiei din acest an a Caravanei Gaudeamus Radio Romania, despre care a spus:

A consemnat Daniela Diaconu

%d blogeri au apreciat: