Connect with us

Electorale

ȘTIRI ELECTORALE 19 SEPTEMBRIE ora 11:30

Published

on

19 SEPTEMBRIE 2020

ȘTIRI ELECTORALE, ORA 11.30

Candidatul Alianței Liberalilor și Democraților  – ALDE – la funcția de primar al municipiului Tg. Jiu, Mădălina Negrescu, este de părere că problemele cetățenilor sunt diverse și diferă de la o zonă la alta. Ea  susține că oamenii au nevoie de un minim de confort pentru o viață normală. Fără o bază temeinică nu se poate obține o construcție trainică. Orice construcție are o temelie, condițiile de bază pentru un trai decent sunt primele care trebuie să fie onorate: sănătatea, siguranța familiei pentru ziua de mâine, educație și cultură, a mai spus Mădălina Negrescu.

****

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, anunță continuarea investițiilor în ceea ce a devenit, în ultimii ani, bijuteria județului, adică Aeroportul Internațional Craiova. Astfel, urmează să fie construit un nou terminal pentru pasageri, cu o capacitate de 2 milioane de călători pe an, printr-o investiție a cărei valoare este estimată la 70 de milioane de euro, derulată cu fonduri europene.  Implementarea proiectului va continua în mandatul următor, candidatul PSD la președinția  CJ Dolj explicând că primii pași au fost deja făcuți și că își dorește ca, în următorii ani, să ducă la bun sfârșit proiectul împreună cu echipa sa.

****

Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Florinel Stancu, declară că în județ încă nu au început procesele pentru o economie durabilă, care să reducă radical emisiile în atmosferă. Pentru asta este necesar un efort excepţional, începând de la eficienţa sistemelor de transport şi a clădirilor publice până la implicarea persoanelor fizice şi întreprinderilor din judeţ, arată într-un  comunicat Florinel Stancu. Un pas înainte pentru o producţie durabilă de energie electrică va fi construirea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice. Candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Dolj susține că va încuraja transportul public şi pe cel electric. De asemenea va pune la dispoziţia locuitorilor judeţului servicii de consultanţă gratuită pentru a completa dosarul ce trebuie depus în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru eficientizarea energetică a locuințelor.

****

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului  Craiova, Nicolae Giugea, prezent la o întâlnire cu cadrele din domeniul sănătății, a declarat că medicii de familie din Bănie nu îşi pot asigura activitatea în bune condiţii, pentru că nu este asigurată principala condiţie – un spaţiu propriu, la care au dreptul prin lege. Nicolae Giugea a afirmat că din postura de primar al Craiovei, o prioritate pentru el  va fi demararea demersurilor pentru realizarea cadastrului spațiilor unde funcționează cabinete medicale, cadastru care va fi plătit de primărie (conform legii), precum şi o evaluare independentă care să le permită medicilor de familie să cumpere spaţiile. Potrivit unui comunicat al PNL Dolj, una dintre problemele ridicate de medicii prezenţi a vizat situaţia Policlinicii din Craioviţa Nouă, în care funcţionează cabinetele medicilor de familie şi unde – cităm: ”din 2016, conducerea PSD a Primăriei Craiova a mărit redevenţa de peste 50 de ori, de la 1 euro/mp/an, la 5 euro/mp/lună” – am încheiat citatul. Alte probleme au vizat numărul de paturi ATI în Craiova, în contextul pandemiei de Covid-19 și  asigurarea asistenţei medicale stomatologice pentru pacienţii în vârstă care nu au cu ce să susţină tratamentele, se mai precizează în comunicatul PNL Dolj.

****

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: