Connect with us

Electorale

ȘTIRI ELECTORALE 28 AUGUST 2020 -ORA 11.30

Published

on

Vineri, 28 august 2020,  a  început campania electorală pentru alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. Urnele se vor deschide la ora 7:00 dimineaţa şi se vor închide la ora 21:00. Cetăţenii cu drept de vot pot cere înscrierea în Registrul Electoral până vineri, 4 septembrie 2020, dată până la care primarii au sarcina de a-i elimina din acestă listă pe cetăţenii care şi-au pierdut acest drept.

În condiţiile restricţiilor impuse de situaţia epidemică, se anunţă o campanie electorală mai puţin obişnuită, însă concurenţa este mare şi de această dată. Competiţia electorală este pentru 41 de funcţii de preşedinţi de consilii judeţene, peste 1.300 de consilieri judeţeni şi 40.000 de consilieri locali, dar şi aproximativ 3.200 de funcţii de primar.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz. Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară. Exercitarea dreptului constituţional de vot poate fi făcută în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate.

Campania  va fi reflectată la Radio România Actualităţi, Radio România Antena Satelor şi reţeaua Studiourilor Regionale prin buletine de ştiri, emisiuni de dezbatere electorală şi de mesaje ale competitorilor politici.

In Oltenia, alegerile locale vor avea loc în 448 de localități; în cursa electorală s-au înscris 49 de candidați la funcția de primar în municipiile reședință de județ – Craiova, Tg. Jiu, Dr.Tr.Severin. Slatina și Rm.Vâlcea, iar pentru funcția de președinte al Consiliilor Județene Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea sunt 44 de candidați.  Acestia reprezintă 8 formațiuni politice parlamentare – Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Partidul Mișcarea Populară, Alianța Democratilor și Liberalilor, Alianța USR-Plus, Partidul Pro România, Uniunea Democrată Maghiară din România, Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale – Asociația Partida Romilor ”Pro Europa”, dar și formațiuni politice neparlamentare, printre care: Partidul Ecologist Român, Partidul Puterii Umaniste (social liberal), Parditul Verde, Alianța pentru Unirea Românilor, Alternativa pentru Demnitate Națională și Partidul Alternativa Dreaptă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: