Connect with us

Regional

Storia dell’Italiano in Europa

Marţi, 21 martie 2017, la ora 9.00

Published

on

În perioada 20 – 23 martie 2017, în cadrul programului Erasmus+ cu universităţi din Italia, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova îi va avea ca oaspeţi pe profesorii Francesca Malagnini şi Roberto Vetrugno, de la Universitatea pentru Străini din Perugia, şi pe profesorul Alvise Andreose de la Universitatea Telematică E-Campus.

 

Cu această ocazie, marţi, 21 martie 2017, cu începere de la ora 9.00, la Lectoratul Italian al Facultăţii de Litere, va avea loc o masă rotundă cu tema „Storia dell’Italiano in Europa”.

Vor prezenta comunicări:

– Prof. univ. dr. Francesca Malagnini, „Aspetti dell’italiano in Europa tra diacronia e sincronia”;

– Prof. univ. dr. Alvise Andreose, „La diffusione della letteratura italiana in Spagna e in Francia tra Medioevo e prima età moderna”;

– Prof. univ. dr. Roberto Vetrugno, „Epistolografia cortigiana in Europa: i carteggi di Bona Sforza e di Beatrice d’Aragona”.

Moderează: prof. univ. dr. Elena Pîrvu.

 

Masa rotundă de marţi, 21 martie 2017, face parte din ciclul itinerant de conferinţe „Storia dell’Italiano in Europa”, care promovează cunoaşterea răspândirii limbii italiene în Europa, prin prezentarea diverselor aspecte ale acestei răspândiri, printre care se numără: Petrarca şi petrarchismul în Europa, între Evul Mediu şi epoca modernă; istoria şi actualitatea italienismelor comune şi sectoriale; răspândirea în Europa a culturii şi a limbii curţilor renascentiste italiene etc.

Promotorii acestei iniţiative – profesorii Roberto Vetrugno, Francesca Malagnini şi Alvise Andreose – au inaugurat acest proiect, în urmă cu câţiva ani, la Universitatea Toruń din Polonia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ucv.ro

%d blogeri au apreciat: