Connect with us

National

Strat de zăpadă de peste 30 cm

Toate traseele turistice sunt închise.

Published

on

 

Stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri grosime în zona montană înaltă din judeţul Argeş, toate traseele turistice fiind închise din cauza vremii nefavorabile, a anunţat duminică directorul Serviciului Salvamont , Ion Sănduloiu.

În urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpada la Cota 2000 – Transfăgărăşan atinge 34 de centimetri, dintre care 20 de centimetri aşternuţi noaptea trecută. Vântul bate cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră, viscolind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 20 de metri.

Pe alocuri, au apărut troiene de peste un metru’, se precizează într-un comunicat transmis de directorul Serviciului Salvamont.

Turiştilor li se recomandă să renunţe la deplasările spre zona montană, iar celor aflaţi deja în unităţile turistice montane de pe raza judeţului Argeş să aştepte reducerea intensităţii vântului şi deszăpezirea drumurilor, pentru a se putea retrage în siguranţă.

„Traseele turistice montane din judeţul Argeş sunt închise din cauza vremii extrem de nefavorabile, în scurt timp urmând ca Centrul de Prognoză Transilvania Sud să emită deja primul buletin de risc de avalanşă din acest sezon”, se menţionează în comunicatul  emis de Serviciul Salvamont Argeș.