Connect with us

International

SUA: 100 de dolari, pentru fiecare persoană care se imunizează anti-Covid

Published

on

Măsuri pentru stimularea vaccinării în SUA: 100 de dolari pentru americanii care merg rapid la centrele de vaccinare. Decizia a fost anunţată de preşedintele Biden. În plus, angajaţii federali vor fi supuşi unor constrângeri dacă nu se imunizează. Giganţii Google şi Facebook au anunţat că vor cere tuturor angajaţilor să fie vaccinaţi.

Preşedintele Joe Biden se implică personal, în contextul în care răspândirea rapidă a variantei Delta îngrijorează autorităţile sanitare. ”Dacă stimulentele financiare ne ajută să învingem virusul, cred că ar trebui să le folosim”, a declarat preşedintele SUA.

Preşedintele american va emite dispoziţii, care îi vor viza pe angajaţii din instituţiile federale şi pe membrii familiilor acestora. Aceştia vor fi îndemnaţi să se vaccineze sau vor fi incluşi în protocoale stricte, care prevăd testarea, în mod regulat, purtarea măştii de protecţie şi limitarea deplasărilor. Biden a solicitat şi responsabililor militari o strategie, care să prevadă cum şi când vaccinul anti-Covid va fi trecut pe lista celor obligatorii pentru armată. Deocamdată, în SUA, nu există recomandarea pentru administrarea dozei 3 de vaccin anti-Covid, pentru protecţie suplimentară.