Connect with us

Agrare

Subvenție pentru perdele forestiere

Published

on

Potrivit Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 355/2023, publicat în Monitorul Oficial de luni, 4 septembrie, suprafețele de teren agricol cu perdele agroforestiere de protecție pentru culturile în teren arabil, culturile permanente și pajiștile permanente sunt eligibile la plata Sprijinului de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS).

Conform prevederilor actului normativ menționat, perdelele agroforestiere de protecție reprezintă formaţiunile cu vegetaţie forestieră, amplasate la o anumită distanţă unele faţă de altele sau faţă de un obiectiv, cu scopul de a-l proteja împotriva efectelor unor factori dăunători şi/sau pentru ameliorarea climatică, economică şi estetico-sanitară a terenurilor, în categoria perdelelor de protecție încadrându-se și cordoanele forestiere.

Suprafețele de teren agricol cu perdele agroforestiere de protecție pentru culturile în teren arabil, culturile permanente și pajiștile permanente sunt eligibile la plata BISS, cuantumul unitar planificat pentru campania 2023 fiind de 96,47 euro/ha.