Connect with us

Sport

Supercupa României se joacă ASTAZI, la Cluj!

Supercupa României din acest an, dintre Astra si CFR, va avea parte de o premieră!

Published

on

Supercupa României din acest an, dintre campioana Astra Giurgiu și CFR Cluj, deținătoarea Cupei, se joaca astazi, 16 iulie, de la ora 21:45, la Cluj.

Meciul va avea loc pe Cluj Arena, stadionul Universității Cluj, marea rivală a CFR-ului. Va fi primul eveniment major din fotbalul românesc desfășurat pe a doua arenă a țării în topul mărimii (30.200 de locuri). Acolo ar fi trebuit să se dispute și finala Cupei României din 2015, dintre Steaua și Universitatea Cluj, dar în cele din urmă a fost mutată la București, pe Arena Națională.

 Supercupa României din acest an, dintre Astra si CFR, va avea parte de o premieră: în caz de egalitate după 90 de minute, nu vor exista reprize suplimentare de prelungiri, ci se va trece direct la executarea loviturilor de departajare.

Aceasta va fi a 18-a Supercupă a României, trofeu oferit prima oară în 1994, atunci când Steaua l-a cucerit. În 5 rânduri, partida nu s-a jucat, ţinând cont că o echipă a reuşit eventul în acel sezon.

Dintre cele 17 Supercupe ale României disputate până în prezent, două dintre ele s-au decis după cele două reprize de prelungiri, iar alte cinci au avut nevoie de executarea loviturilor de la 11 metri.

Interesant este faptul că cele două partide disputate de Astra şi CFR în sezonul regulat s-au terminat cu două rezultate de egalitate, 1-1 la Cluj şi 2-2 la Giurgiu.

 

Sursa: Digisport.ro

%d