Connect with us

Sport

Suporteri sancționați, în urma duelului dintre CSU și FCU

Published

on

Seara trecută, a avut loc partida de fotbal dintre CSU Craiova și FCU Craiova. Echipa antrenată de Nicolo Napoli a câștigat cu 2-0, iar, în urma evenimentelor din tribune, Jandarmeria Craiova a fost nevoită să aplice sancțiuni și amenzi suporterilor ambelor echipe, care au introdus pe stadionul „Ion Oblemenco“ materiale pirotehnice.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13 suporteri, organizatorul, dar și firma de pază, cu amenzi în valoare totală de 28.100 lei. Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an.

„Suporterii au fost sancționați, pentru că au aruncat cu obiecte pirotehnice către alte persoane, pe timpul afluirii la stadion, au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, și-au ascuns fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenția de a împiedica identificarea și au încercat să pătrundă în arenă sportivă fără documente de acces. Organizatorul a fost sancționat contravențional, pentru că nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros al persoanelor, la intrarea în arena sportivă. Iar firma de pază, pentru nerespectarea de către personalul de ordine și siguranță, în incinta arenei sportive, a obligațiilor prevăzute în planul de acțiune”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Craiova.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.