Connect with us

International

Sustineti promovarea egalitatii de gen prin educatie!

Viorica Dăncilă, apel către europarlamentarii români.

Published

on

Viorica Dăncilă, apel către europarlamentarii români: „Susțineți promovarea egalității de gen prin educație, este un pas important pentru îmbunătățirea condiției femeii în România și UE”
Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD și membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din Parlamentul European lansează un apel la responsabilitate, cerând europarlamentarilor români, indiferent de afilierea politică, să voteze pentru îmbunătățirea condiției româncelor în societate.

Eurodeputata subliniază că Raportul Rodrigues, care urmează să fie votat mâine în cadrul ședinței plenare de la Strasbourg, trebuie să fie asumat de către toți reprezentanții României în PE ca un demers necesar pentru îndeplinirea obiectivelor de coeziune socială a societății românești.

„Lansez un apel către toți colegii mei din Parlamentul European ca, la votul de mâine pe Raportul Rodrigues, să pună interesul României mai presus de orice și să voteze pentru o viață mai bună a româncelor, prin implementarea măsurilor necesare care să asigure promovarea egalității de gen în sistemul nostru de educație.

Lupta pentru egalitatea de gen trebuie asumată de întreaga societate românească drept o prioritate, iar educația este o pârghie importantă pe care suntem obligați să o folosim. Instruirea profesorilor cu privire la egalitatea de gen, asigurarea accesului egal la educație pentru fete și băieți, implementarea unor măsuri împotriva violenței bazate pe criterii de gen în școli, dar și interzicerea promovării, în manualele școlare, a stereotipurilor de gen, sunt doar câteva dintre acțiunile cuprinse în cadrul Raportului Rodrigues și care pot veni în sprijinul româncelor, îmbunătățind vizibil condiția femeii în societatea românească.

De asemenea, eurodeputații români trebuie să aibă în vedere că un sistem național de educație care promovează egalitatea de gen este, în egală măsură, un mecanism prin care România poate lupta împotriva agresiunilor de orice fel asupra femeilor. Educarea timpurie a copiilor poate însemna inclusiv o metodă de prevenire a violenței domestice și agresiunilor sexuale împotriva femeilor, iar cazuri precum cel de la Vaslui, care a zguduit o țară întreagă, ar putea fi împiedicate”, declară Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD.
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: