Connect with us

International

Sute de kilograme de cocaină, la bursa de fructe şi legume din Sofia

Poliţia a arestat patru persoane

Published

on

Câteva sute de kilograme de cocaină au fost confiscate la bursa de fructe şi legume „Slatina” din Sofia. Poliţia bulgară a arestat în acest caz patru persoane, între care se află şi un fost şef al Direcţiei Vămi. Cocaina a fost ascunsă într-un camion care transporta citrice. Cutiile din carton au fost impregnate cu un narcotic. Frunctele au fost trimise dintr-o ţară nemembră a UE şi au traversat mai multe state europene – a declarat principalul secretar al Ministerului de Interne, Ivailo Ivanov. El a apreciat valoarea capturii la câteva milioane de euro. Destinatarul narcoticelor este cunoscut.

La realizarea operaţiunii au participat servicii secrete din alte ţări membre. Câteva ore mai târziu, în această dimineaţă, noul procuror general, Ivan Gheşev, a anunţat că la bursa „Slatina” a fost găsită numai o parte din cocaină, restul a fost confiscat într-o localitate situată în apropierea capitalei.

Ziarul „24 Ciasa” a anunţat că ex-şeful vămilor arestat este Krasimir Keremidciiski, numit în anul 2001 de guvernul Simeon de Saxa Coburg Gotha şef al Vămii Sofia. După ce a părăsit vama, a înregistrat, împreună cu fratele său, o companie de transport internaţional şi expediţie. Are o bază logistică şi depozit pentru plante medicinale în oraşul Ihtiman, în apropierea capitalei. Acolo, se pare, a fost găsită o cantitate nespecificată de cocaină.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d