Connect with us

Evenimente

Sute de persoane sancționate și anchetate în urma incidentelor din prima zi de Paști (audio)

Published

on

Sute de persoane au fost sancţionate de poliţişti în ultimele două zile din cauză că nu au respectat restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În câteva cazuri au avut loc incidente violente, în care forţele de ordine au intervenit cu armamentul din dotare pentru a aplana conflictele. O astfel de situaţie s-a petrecut, aseară, în sectorul 5 al Capitalei, unde aproape 40 de persoane care tulburau liniştea publică au fost imobilizate şi duse la audieri. În urma intervenţiei nu s-au înregistrat răniţi, iar cauzele incidentului urmează să fie stabilite, precizează Poliţia. Şi în comuna Baloteşti, din judeţul Ilfov, au fost sancţionate, ieri, mai multe persoane care au refuzat să intre în case şi s-au manifestat violent.

La Hunedoara, autorităţile continuă ancheta în urma incidentelor de acum două zile. Patru dintre cele 9 persoane audiate de poliţişti au fost reţinute şi urmează să fie prezentate instanţei în vederea arestării preventive. Are detalii corespondentul Radio România Ilie Pintea:

Ilie Pintea

Poliţiştii din Galaţi au continuat, ieri, să-i identifice pe locuitorii din comuna Munteni care au petrecut noaptea de Înviere în stradă, într-un grup numeros, încălcând astfel mai multe dintre restricţiile impuse în această perioadă de autorităţi. O corespondenţă de la Maria Măndiţa:

Maria Măndița

Incidentele precum cele de la Hunedoara sau Galaţi, sunt printre puţinele semnalate de poliţişti în ultimele două zile. În general populaţia a respectat restricţiile, au anunţat, ieri, reprezentanţii Ministerului de Interne.

Opt persoane au fost reţinute de poliţişti şi urmează să fie prezentate, astăzi, instanţei în vederea luării de măsuri preventive, după ce, aseară, au fost implicate într-un scandal în municipiul Săcele, forţele de ordine fiind nevoite să tragă focuri de armă. Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, duminică seară, în urma unui apel la 112, prin care o persoană reclama faptul că în Săcele a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi Serviciul de Acţiuni Speciale. Unul dintre poliţişti a tras două focuri de armă în plan vertical pentru restabilirea liniştii, a precizat sursa citată. Au fost identificate 18 persoane care ar fi fost implicate în scandal, acestea fiind conduse la sediu pentru audieri. În urma conflictului, şapte persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital, refuzând internarea, iar restul au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Cele opt persoane reţinute în cursul nopţii de duminică spre luni şi, respectiv, în această dimineaţă, sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Şedinţa de judecată în care cei opt inculpaţi vor fi prezentaţi instanţei cu propuneri în vederea luării unor măsuri preventive ar putea fi una în sistem de videoconferinţă, a precizat, pentru Agerpres, preşedintele Tribunalului Braşov, Gabriela Ciolacu.