Connect with us

International

Talibanii au atacat Parlamentul din Afganistan (audio)

Tot talibanii au revendicat şi atacul de ieri, din Pakistan, care a vizat comunitatea creştină

Published

on

Talibanii au atacat, astăzi, cu rachete Parlamentul din Afganistan, chiar în momentul în care resposabilii cu securitatea naţională urmau să li se adreseze deputaţilor. Mai multe rachete au aterizat chiar în incinta complexului care adăposteşte şi Parlamentul, spărgând mai multe geamuri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit – transmite France Presse. Tot talibanii au revendicat şi atacul de ieri, din Pakistan, care a vizat comunitatea creştină. 72 de oameni, între care 30 de copii, au fost ucişi, în ziua de Paşte, într-un parc din oraşul Lahore.
Aflat în vizită la Bucureşti, preşedintelui Adunării Naţionale din Republica Islamică Pakistan, Sardar Ayaz Sadiq, le-a mulţumit autorităţilor din România pentru condoleanţe şi a deplâns tragicul eveniment petrecut în ţara sa:

Creştinii din Paskistan sunt adesea ţinte ale islamiştilor, iar în viaţa de zi cu zi suportă discriminări de tot felul, de la dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă până la acuzaţii de blasfemie la adresa religiei musulmane, finalizate cu pedepse aspre.