Connect with us

National

”Tango Auténtico”, concert Analia Selis, la Sala Radio

Published

on

Miercuri, 29 mai, de la 19.00, Analia Selis revine, la Sala Radio, pentru un concert extraordinar, prezentat alături de Orchestra de Cameră Radio (sub bagheta dirijorului Daniel Manasi. Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: JULIÁN CAEIRO (pian și aranjamente muzicale) și DAMIÁN FORETIC (bandoneón). Evenimentul face parte din turneul național ”Tango Auténtico”, pe care artista  îl susține, între 10 mai și 8 iunie, în 15 orașe din țară.

Într-un frumos parcurs artistic, construit între țara sa natală (Argentina) și țara de adopție (România), turneul marchează 20 de ani de carieră artistică, în România, și 10 ani, de când Analia Selis și-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical.

În 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate. Turneele naționale „Vă place tango?”, ”Tango Simfonic”, „ArgEnTango”, „Symphonic Piazzolla”, „Interbelic Simfonic” – sunt toate o mărturie a pasiunii și dăruirii Analiei Selis pentru muzica de tango.

Repertoriul concertului de la Sala Radio este conceput, în mod special, în jurul tango-ului interbelic românesc, cu piese ca „Pe boltă când apare luna”, „Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă”, „Mână birjar”, „Dacă nu te cunoșteam” ș.a. 

”Turneul Tango Auténtico aduce publicului român tango argentinian, alături de tango interbelic românesc, cu un aer nou, într-o viziune autentică asupra celui mai pasional gen muzical. Este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat”, a declarat Analia Selis.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON