Connect with us

Evenimente

Târgu Jiu: expoziția „Imagini din trecut. Holocaustul în Gorj”

Published

on

Astăzi, 23 noiembrie, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, din Târgu Jiu, Institutul „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România au organizat un eveniment dedicat istoriei comunităților de evrei și romi din județul Gorj, un dialog care ne încurajează să ne amintim și să descoperim prin cuvinte și imagine, tragedia celor care au fost parte integrantă a comunității locale.

Evenimentul a continuat cu inaugurarea expoziției de bandă desenată „Imagini din trecut. Holocaustul în Gorj”, de la ora 17:00 în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

Proiectul este realizat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Fundația Freedom House România și în colaborare cu Colegiul Național de „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” și Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Ana Bărbulescu, doctor în sociologie la Universitatea din București și cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“:


A consemnat Mirela Dobre, Radio Craiova.