Connect with us

Evenimente

Târgu Jiu: vioara lui Enescu, în Parcul Coloanei fără sfârşit

Published

on

Mari evenimente muzicale naţionale se opresc pentru o seară, la Târgu Jiu, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoţia artistică, vegheaţi de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi.

Pianul călător, Orchestra Metropolitană Bucureşti, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei fără sfârşit. De-a lungul edițiilor anterioare, toate aceste evenimente reunite sub genericul Turnee de poveste s-au dovedit autentice povești de succes de anvergură naţională şi chiar internaţională.

Vineri, 02 iulie, de la ora 20:00, Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează recitalul „Vioara lui Enescu”, în Parcul Coloanei Infinitului, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică.

Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național „George Enescu”) străbat România, alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România. Programul pregătit pentru publicul din Târgu Jiu conţine piese de mare popularitate din repertoriul românesc şi universal.