Connect with us

CULTURAL

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediția 30, București (22 – 26 noiembrie 2023)

Published

on

Inițiat și organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, singura instituție mass-media din lume, care și-a asumat misiunea de a susține în această manieră piața națională de carte, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine, în perioada 22 – 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo. Evenimentul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 20.00, iar accesul publicului va fi liber.

Deschiderea oficială a ediției cu nr. 30 va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Președintele de onoare va fi Ion Bogdan Lefter, reputat scriitor, critic literar, profesor universitar, publicist.

Gaudeamus 30, în cifre:

– Peste 5.500 mp de standuri și spații de evenimente, care vor ocupa toate cele patru niveluri ale Pavilionului Central Romexpo.

– Aproape 200 de participanți, care vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor și domeniilor de interes, muzică și jocuri educative. Toate standurile găzduite de Pavilionul Central Romexpo se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.

– Peste 500 de evenimente editoriale, care se vor desfășura deopotrivă în cele cinci spații amenajate în incintă, cât și la standurile participanților; programul integral al evenimentelor, reactualizat în permanență, va fi disponibil, începând cu data de 21 noiembrie, pe website-ul www.gaudeamus.ro. Ca și la edițiile precedente, în incinta târgului va fi amenajat un spațiu dedicat activităților interactive pentru cei mai tineri vizitatori, „Atelierul de Creație”, amplasat pe nivelul 3.20.

Proiecte conexe marca Gaudeamus și Radio România:

– Trofeele Gaudeamus, acordate la finalul acestei ediții, pentru trei dintre editurile participante și pentru „Cea mai rîvnită carte a târgului”, prin Votul Publicului; alături de ele, Radio România va acorda, pe baza evaluării realizate de jurii de specialitate, Premiul de Excelență, Premiile pentru Traducere „Antoaneta Ralian” și Premiul Educația.

– Invitați de nota 10: Olimpicii României este proiectul prin intermediul căruia Radio România și partenerii săi recompensează și promovează elevii care obțin rezultate excepționale la olimpiade internaționale la diferite discipline. Premiile acordate cu acest prilej, în valoare de circa 16.000 lei, vor fi oferite de Asociația Lions Club Millennium Bucharest, sponsor tradițional al evenimentului, Cosmo Pharm și Avon Cosmetics Romania.

– Pick up a Secret Story este un proiect derulat în colaborare cu Fundația Hospice Casa Speranței (cea mai mare organizație specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanților și al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri, pentru susținerea activității curente a fundației, donând sau achiziționând pachete de cărți al căror conținut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.

– 9 scriitori din 9-a generație, derulat de București FM, deschiderea Târgului de Carte Gaudeamus. 9 scriitori debutanți au oportunitatea de a-și prezenta lucrările ascultătorilor București FM, și 9 ascultători vor câștiga cele 9 cărți prezentate, participând zilnic la topicul zilei, pe WhatsApp și pe rețelele de socializare București FM. Cărțile semnate de autori vor fi înmânate câștigătorilor sâmbătă, 25 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus.

– Concursul Miss Lectura, reluat la aceasă ediție cu sprijinul companiei Avon.