Connect with us

Evenimente

Targul European al Castelelor, weekendul acesta la Castelul Corvinilor!

Târgul European al Castelelor a ajuns la ediţia a treia şi este unic în România.

Published

on

Unele dintre cele mai cunoscute castele şi cetăţi medievale din România şi din alte patru ţări europene vor fi reprezentate la ediţia din acest an a Târgului European al Castelelor, manifestare programată în acest sfârşit de săptămână, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

La Târgul European al Castelelor 2017 se află aproape 30 de expozanţi din cinci ţări: Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România. Participanţii au posibilitatea să îşi prezinte oferta turistică şi principalele elemente de atracţie istorică din zonele pe care le reprezintă.

Între castelele şi cetăţile ce vor fi reprezentate la Târgul European de la Hunedoara se numără Cetatea de Scaun a Sucevei, Castelul Bran, Turnul cu Ceas din Sighişoara, Cetatea Oradea, castelele Peleş şi Pelişor – fără a mai vorbi despre Castelul Corvinilor, gazda evenimentului, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România şi printre primele castele cu număr mare de vizitatori din Europa.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, mâine, în cea de-a doua zi a evenimentului, se vor organiza turniruri şi concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte pentru cavaleri şi lecţii de spadă.

Târgul European al Castelelor a ajuns la ediţia a treia şi este unic în România. Anul trecut, au fost la târg peste 5.000 de turişti.