Connect with us

International

Tarife majorate ale UE pentru produsele din Rusia și din Belarus

Published

on

Consiliul Uniunii Europene a adoptat astăzi, 30 mai, un regulament prin care majorează în mod semnificativ tarifele la importurile în UE de anumite produse din Rusia și din Belarus.

Aceasta urmează propunerii prezentate de Comisia Europeană la 22 martie. Măsurile sunt menite să elimine importurile în UE de cereale, de semințe oleaginoase și de produse derivate, precum și de mazăre uscată și de pelete din pulpă de sfeclă, fără a afecta exporturile către țări terțe și menținând securitatea alimentară la nivel mondial. Tarifele majorate se aplică și Belarusului, având în vedere legăturile politice și economice strânse ale acestei țări cu Rusia.

Noile tarife sunt menite să prevină destabilizarea pieței din UE și să protejeze comunitatea agricolă din UE, să soluționeze problema exporturilor ilegale de cereale ucrainene etichetate greșit drept rusești și să întrerupă fluxurile de venituri care ar putea finanța războiul de agresiune purtat în continuare de Rusia împotriva Ucrainei. Regulamentul vine ca răspuns la rolul Rusiei de exportator mondial de cereale și la utilizarea de către această țară a exporturilor de alimente ca instrument geopolitic.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON