Connect with us

National

Taxa radio-tv în atenția președinteluI Klaus Iohannis

Taxa radio-tv şi statutul celor două instituţii publice de media s-au aflat ieri în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis

Published

on

Taxa radio-tv şi statutul celor două instituţii publice de media s-au aflat ieri în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a discutat pe această temă cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu jurnalişti. Preşedintele a vrut să afle părerea specialiştilor, în condiţiile în care săptămâna viitoare trebuie să decidă dacă va promulga sau nu legea care elimină mai multe taxe, inclusiv pe cea radio-tv.

 

Președintele Klaus Iohannis ar fi promulgat legea care prevede eliminarea celor 102 taxe nefiscale, dacă printre acestea nu se număra și taxa radio-tv. Șeful statului consideră că această taxă nu poate fi eliminată în procedură de urgență fără o dezbatere și fără consultarea Radioului și Televiziunii publice. În opinia sa, trebuie făcută o alegere între televiziune și radio de stat sau în slujba publicului.

 

Demeter Andras, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, a acuzat graba cu care a fost făcută legea şi a subliniat că timp de 88 de ani taxa radio-tv a făcut posibilă funcţionarea celor două instituții. În opinia sa, finanțarea Radioului și Televiziunii integral de la buget afectează mai multe domenii.

Profesorul universitar Dumitru Borțun a susținut că dacă România ar fi avut un proiect de țară, discuția despre taxa radio-tv nu s-ar mai fi purtat.

 

Inițiatorul legii, social-democratul Liviu Dragnea, a fost  nemulţumit că nu a primit o invitație la dezbatere. El i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis în care subliniază că finațarea Societăților Române de Radio și Televiziune integral de la bugetul de stat nu presupune o diminuare a fondurilor pentru cele două organizații media.
Sinteza dezbaterii pe tema taxei radio-tv va putea fi ascultată astăzi, la Radio România Actualități, și la celelate posturi naționale și regionale ale Societății Române de Radiodifuziune după ora 13.00.

 

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: