Connect with us

Fapt divers

Telescopul James Webb a realizat o imagine uimitoare cu Stâlpii Creației

Published

on

Sursă imagine: NASA, ESA, CSA, STScI; Joseph DePasquale (STScI), Anton M. Koekemoer (STScI), Alyssa Pagan (STScI)

Telescopul spațial Hubble a fotografiat pentru prima dată structura de praf și gaz interstelar în 1995, însă noul telescop James Webb aduce acum cu adevărat la viață celebrii Stâlpi ai Creației, dezvăluind sute de stele nou-născute.

Localizați în constelația Serpens, la o distanță de aproximativ 7.000 de ani-lumină, magnificii Stâlpi ai Creației sunt nori de praf și gaz interstelar în formă de coloană care fac parte din Nebuloasa Vulturului.

Noua fotografie obținută de camera în infraroșu apropiat (NIRCam) a lui Webb dezvăluie pilonii cu mult mai multe detalii, structurile fine ale norilor ieșind în evidență cu claritate și sute de stele până acum invizibile strălucind în întreaga imagine. Multe dintre aceste stele s-au născut în urmă cu doar câteva sute de mii de ani, a precizat NASA într-un comunicat.

Imaginile lui Webb „vor ajuta cercetătorii să își revizuiască modelele de formare a stelelor, identificând un număr mult mai precis de stele nou formate, împreună cu cantitățile de gaz și praf din regiune”, a declarat NASA în comunicat. „În timp, ei vor începe să construiască o înțelegere mai clară a modului în care stelele se formează și izbucnesc din acești nori prăfuiți de-a lungul a milioane de ani”.

Sursă text: space.com

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON