Connect with us

Sport

Tenis: A fost elucidat misterul dispariției jucătoarei chineze, Shuai Peng

Published

on

Jucătoarea chineză de tenis, Shuai Peng Shuai, dispărută din spațiul public de la începutul lunii, a discutat printr-un apel video cu președintele Comitetului Olimpic, după ce comunitatea internațională a făcut presiuni asupra autorităților chineze. Sportiva a explicat că este în siguranță, acasă, la Beijing, și a cerut să i se respecte intimitatea, informează CIO.

Apelul video, între sportiva chineză Shuai Peng și președintele CIO, Thomas Bach, a durat o jumătate de oră. Tenismena a mulţumit pentru grija arătată şi a explicat că este bine şi în siguranţă, acasă la Beijing. Ea a adăugat că vrea să i se respecte intimitatea și că preferă să îşi petreacă timpul cu prietenii şi familia, dar că va continua să fie implicată în tenis, sportul pe care îl iubeşte mult, a precizat CIO. La finalul apelului, Thomas Bach a invitat-o pe Shuai Peng la masă, în ianuarie 2022, când el se va afla la Beijing, iar sportiva a acceptat invitaţia.

Shuai Peng nu a mai apărut în public, de mai multe săptămâni, după ce, pe 2 noiembrie, a spus că a fost agresată sexual de Zhang Gaoli, fost vicepreședinte al Chinei. Ea a făcut anunțul pe o rețea locală de microblogging, unde spunea că a fost invitată la locuința fostului lider chinez, pentru a juca tenis, dar a fost obligată să întrețină relații sexuale cu Zhang. Totuși, jucătoarea scria că nu are dovezi să susțină acuzațiile. Atât Zhang, cât și șefii statului chinez nu au comentat acuzațiile.  Ulterior, postarea a fost ștearsă, dar nu înainte de a fi preluată de presa din întreaga lume. 

Anterior discuției de duminică seara, comunitatea internațională a făcut presiuni permanente asupra Beijingului, să ofere informații despre Shuai Peng, iar WTA a amenințat că va renunța la turneele din China, dacă autoritățile nu dau detalii despre starea de sănătate a sportivei.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: