Connect with us

Sport

Tenis: Apelul lui Novak Djokovic, judecat de un tribunal federal australian

Published

on

Apelul tenismanului sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale de Australia va fi judecat, duminică, de un tribunal federal, relatează DPA. Judecătorul Anthony Kelly, reprezentantul statului Victoria, a trimis cazul la tribunalul federal, în urma unei audieri de urgenţă, care a avut loc vineri, după ce ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat viza sportivului sârb. Sâmbătă dimineaţa, la ora locală 08.00, el va trebui să se prezinte la o audiere cu oficialii Forţei de Frontieră, înainte de a intra în detenţie. Sârbului i se va permite să petreacă timp împreună cu avocaţii săi, atât sâmbătă, cât şi duminică, în încercarea de a obţine viza de şedere în Australia, pentru a putea participa la turneul Australian Open, care debutează, luni, la Melbourne.

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat, vineri, viza de Australia liderului mondial, pe motive de ”interes public”. ”Astăzi mi-am exercitat puterea, în temeiul secţiunii 133C(3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic, din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic”, a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat, scrie Agerpres.

Novak Djokovic, care deţine recordul de titluri de Mare Slam câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer, riscă să fie deportat, cu câteva zile înaintea debutului turneului Australian Open, la care urma să joace, în primul tur, contra conaţionalului Miomir Kecmanovic. De asemenea, Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australian Open (nouă) şi campionul en titre, poate primi interdicţia de a intra în Australia, în următorii trei ani.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie, impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Luni, 10 ianuarie, Djokovic a obţinut, în justiţie, anularea deciziei de revocare a vizei. Sârbul a recunoscut, că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie, făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită, în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: