Connect with us

Sport

Tenis: Pregătiri pentru Roland Garros 2021

Published

on

Amânat cu o săptămână, turneul de la Roland Garros se va juca în perioada 30 mai-13 iunie, din cauza situației pandemice din Hexagon.

Al doilea turneu de Grand Slam al anului va marca o premieră absolută: în fiecare zi, se va juca câte un meci, în sesiunea de seară, lucru care, până acum, se întâmpla doar la Australian Open și la US Open.

Roland Garros se va disputa cu spectatori, într-un procent de 35 la sută din capacitatea arenelor, dar nu mai mult de 1.000 de persoane pe un stadion, a confirmat, duminică seara, ministrul Educaţiei şi Sporturilor, Jean-Michel Blanquer, înformează lefigaro.fr. Acesta nu a precizat, însă, dacă această cotă se va schimba, în special pentru finalele turneului, începând cu 9 iunie. De la acea dată, pe stadioanele din Franţa, se va trece la un procent de 65 la sută din capacitatea arenelor, cu un plafon de 5.000 de persoane. Jean-Michel Blanquer nu a exclus schimbarea acestor reguli, în funcţie de evoluţia crizei sanitare. De asemenea, el a lăudat avantajele unui „permis de sănătate” (test negativ sau certificat de vaccinare). Prezentarea acestuia „poate fi condiţia pentru a putea intra pe stadioane”, a explicat el.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: