Connect with us

Sport

Tenis: Rafa revine în circuitul ATP

Published

on

Fostul lider ATP Rafael Nadal a anunţat, astăzi, că va reveni în circuitul ATP la turneul Brisbane International, eveniment de pregătire pentru Australian Open, din luna ianuarie 2024.

Tenismanul spaniol, de 22 de ori câştigător al unui Grand Slam, nu a mai jucat un meci oficial de la eliminarea sa, în turul doi, la Australian Open, de la începutul acestui an, din cauza unei probleme la şold. Iniţial, se estima că Nadal va lipsi doar opt săptămâni, dar el a fost operat în luna iunie.

„După un an de absenţă din competiţie, este timpul să revin”, a declarat Rafa, într-o înregistrare video, postată pe reţelele de socializare. „O voi face la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo”.

Luna trecută, directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a confirmat că Nadal va participa la primul turneu de Grand Slam al anului.

Nadal a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, o serie de accidentări limitându-i apariţiile în circuit. El a ieşit din top 100, pentru prima data, în ultimii 20 de ani, la începutul sezonului şi a coborât pe locul 633 mondial, dar este eligibil pentru un clasament protejat, după ce a fost accidentat şi nu a participat la niciun eveniment, timp de cel puţin şase luni.

Turneul de la Brisbane se va desfăşura între 31 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, iar Australian Open va avea loc la Melbourne Park, în perioada 14-28 ianuarie 2024.