DE ACTUALITATE

Termen limită – 15 octombrie

Până în data de 15 octombrie 2020, pot fi depuse cereri de finanțare prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Suma totală, alocată pentru finanțare, în această sesiune, este de 43 de milioane euro, până în prezent, fiind depuse 116 proiecte în valoare de peste 4,8 milioane de euro. 19,9 milioane euro sunt alocați tinerilor din diaspora.

Finanțarea se acordă în urma evaluării proiectelor în funcție de criteriile de selecție și criteriile de departajare detaliate în Ghidul Solicitantului, publicat pe site-ul AFIR.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro în funcție de dimensiunea exploatației agricole (dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație pusă la dispoziția publicului pe pagina de internet a AFIR – http://so.afir.info/).

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

%d blogeri au apreciat: