Connect with us

National

Termocentralele Mintia si Paroseni nu mai au carbune

Producţia zilnică a minelor din Valea Jiului abia acoperă necesarul pentru 24 de ore, deşi minerii au acceptat să lucreze şi în zilele libere.

Published

on

Cele două termocentrale din judeţul Hunedoara, Mintia şi Paroşeni, mai au cărbune doar pentru câteva zile de funcţionare.

Producţia zilnică a minelor din Valea Jiului abia acoperă necesarul pentru 24 de ore, deşi minerii au acceptat să lucreze şi în zilele libere.

Potrivit directorului Termocentralei Paroşeni, Doru Vişan, stocul de cărbune existent aici este de 8.500 de tone, care ajung pentru cel mult patru zile, iar la Termocentrala Mintia mai este cărbune doar pentru trei zile.

Minerii au acceptat să lucreze şi în zilele lor libere, dar spun că asta nu rezolvă lipsa de până acum a investiţiilor.

„În zilele nelucrătoare se va lucra pe bază de comandă în activitatea minieră, pentru a încerca să suplimentăm producţia de cărbune. Până la urmă, sunt efectele lipsei investiţiilor, după ce în anul 2014 şi 2013 minele nu au avut minima investiţie pentru a dezvolta capacităţile de producţie sau pentru a asigura, până la urmă, producţia necesară”, a spus preşedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica.

Deşi în Valea Jiului mai sunt în prezent şase exploatări miniere, soluţia pentru a depăşi iarna ar putea fi importurile de cărbune, pentru care Complexul Energtic Hunedoara ar trebui să primească ajutor financiar de la guvern.

RADIO ROMANIA ACTUALITATI

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional8 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional8 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional9 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional9 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional9 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National14 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON