Connect with us

Evenimente

Teroare la Moscova: Cel puțin 40 de morți și 100 de răniți, într-un atac armat, urmat de explozii, în timpul unui concert

Published

on

Un atac armat a avut loc, în această seară, într-o sală de concerte din Moscova (Crocus City Hall, în Krasnogorsk, din suburbiile de nord-vest), conform agenției de presă de stat TASS.

Împușcături și explozii s-au auzit în timpul unui concert al trupei rock Picnic, pro-Putin, care se desfășura cu casa închisă. Membrii trupei nu au fost răniți, transmite canalul de Telegram al TASS.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat: ”Casa Albă a declarat că nu a văzut niciun indiciu că Ucraina sau ucrainenii au fost implicați în atacul terorist de la Moscova. Pe ce se bazează oficialii de la Washington, pentru a trage concluzii despre nevinovăția cuiva în mijlocul unei tragedii? Dacă Statele Unite au sau au avut informații de încredere, în acest sens, atunci acestea trebuie să fie transferate imediat părții ruse. Iar dacă nu există astfel de date, atunci Casa Albă nu are dreptul să emită indulgențe pentru nimeni. Toți cei implicați, așa cum a declarat conducerea rusă, vor fi identificați de către autoritățile competente”, a transmis Zaharova. 
Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și peste 100 rănite în urma atacului, relatează agenția rusă de presă TASS. Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității pentru aparentul atac terorist.