Connect with us

International

The Guardian: Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a se întoarce în țara de origine

Published

on

Marea Britanie a început să ofere cetățenilor europeni stimulente financiare pentru a părăsi Marea Britanie, cu câteva luni înainte de termenul limită al aplicării pentru rezidență.

Cetățenii europeni incluși în „schema de reîntoarcere voluntară” pot primi astfel bilete de avion și până la 2.000 de lire, conform unor surse The Guardian.

Începând cu data de 1 ianuarie, cetățenii UE au fost incluși în mod tacit în schema guvernamentală, prin intermediul căreia se oferă susținere financiară drept încurajare pentru întoarcerea în țara de proveniență.

Conform autorităților britanice, schema este menită să ajute anumiți migranți să părăsească voluntar Marea Britanie.

Mai multe ONG-uri care se ocupă de cetățenii vulnerabili ai UE susțin că oferirea de bani în schimbul plecării din țară contrazice declarațiile Guvernului, conform cărora va face tot posibilul să încurajeze oamenii să aplice pentru permis de rezidență.

„Unii oameni pot alege să nu obțină statut de rezidență și nu vor să rămână în Marea Britanie după termenul limită. De aceea am anunțat că cetățenii UE care vor să părăsească Marea Britanie sunt acum eligibili pentru susținere financiară”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Sursa: stirileprotv.ro

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: