Connect with us

Evenimente

Timişoara este oficial Capitala Europeană a Culturii (audio)

Deschiderea oficială a programului Capitală Europeană a culturii durează 3 zile presărate cu 130 de evenimente

Published

on

Timişoara este oficial Capitala Europeană a Culturii – timp de un an acolo vor avea loc sute de evenimente – unele dintre ele mai puţin convenţionale. De exemplu astăzi, la deschiderea oficială, va fi prezent şi Teatrul pe Roţi din Arad. Caravana culturală va fi prezentă în trei cartiere din oraş şi va aduce cu ea demonstraţii cu marionete şi papuşi-gigant. Actorul Sorin Dorobanţu într-o declaraţie pentru colegii de la Radio Timişora:

Şi tot din seria proeiectelor mai puţin convenţionale face parte şi promovarea patrimoniului industrial al Timişoarei. La vechile Uzine de Apă ale oraşului se vor organiza, sub genericul “Branşamentul Cultural”, tururi ghidate, lansări de carte, vizitarea “Muzeului apei” – explică directorului furnizorului de apă din oraş, compania Aquatim, Ilie Vlaicu.

Deschiderea oficială a programului Capitală Europeană a culturii durează 3 zile presărate cu 130 de evenimente la care se estimează că vor asista peste 15 mii de spectatori. Sunt aşteptaţi şi mai bine de 100 de înalţi oficiali din câteva zeci de ţări. Iar pe parcursul întregului an Timişoara îşi propune să demonstreze că este un oraş deschis, curajos şi inovativ. Din noua capitală culturală europeană transmite corespondenta RRA Alina Bujancă:

La deschiderea Capitalei Culturale Europene, Radio România Cultural dedică Timişoarei un program exclusiv, pe durata întregii zile, pentru a reflecta actualitatea şi trecutul unui oraş legendar care a dat României personalităţi şi evenimente cu adevărat unice de-a lungul anilor. Publicul Radio România Cultural va putea asculta astăzi documentare şi interviuri despre istoria multiculturală a oraşului Timişoara şi a Banatului, despre viaţa socială sau despre starea infrastructurii culturale. Nu vor fi uitate viaţa universitară şi aspectele legate de primirea oaspeţilor aşteptaţi în număr mare: gastronomie şi turism. Un eveniment special este organizat diseară la Teatrul German din Timişoara, de unde Radio România Cultural va transmite în direct, începând cu ora 19.30, o premieră absolută de teatru în concert. Spectacolul produs de Teatrul Naţional Radiofonic se numeşte “1989. CIFRE” şi este semnat de Ilinca Stihi.