Connect with us

Regional

„Tinerii Dansează” la Săcelu

Tabăra se deschide astăzi.

Published

on

Cea de-a doua ediţie a Taberei Naţionale „Tinerii Dansează” se deschide astăzi, în Centrul de Agrement Săcelu. Evenimentul se va încheia în data de 19 iulie, iar la acţiunile programate vor lua parte 50 de tineri din întreaga ţară.

Tabăra oferă persoanelor cu aptitudini în domeniul dansului oportunitatea de a satisface nevoia de informare despre diversele stiluri de dans, de formare în domeniul dansului, nevoia de recunoaştere şi de valorizare a aptitudinilor artistice, informare asupra reperelor şi standardelor în domeniul dansului, de integrare a dansului în educaţie, nevoia de includere. Toate formele de manifestare ale dansului urmăresc același lucru: formarea unei ţinute corecte; îmbunătăţirea supleţei şi dezvoltarea mobilităţii articulare; educarea schemei corporale, educarea simţului echilibrului; orientarea spaţio-temporală; stimularea expresivităţii corporale prin formarea capacităţii de a reda un gest, însoţit de emoţia, trăirea, atitudinea, sentimentele, starea adecvată impusă; stimularea creativităţii şi imaginaţiei prin participarea activă la realizarea compoziţiei coregrafice; educarea ritmicităţii şi muzicalităţii motrice; încurajarea comunicării cu ceilalţi, urmărindu-se astfel integrarea fiecărui individ în colectiv.

Finanţarea desfăşurării taberei naţionale este asigurată de Ministerul Tineretului şi Sportului, tinerii selectaţi urmând să suporte cheltuielile de transport.

Sosirea în tabără şi cazarea se fac în data de 13 iulie 2016, în intervalul orar 12.00 – 17.00.

Participanţii vor mai avea asupra lor, pe lângă echipament sportiv şi fişe medicale eliberate de medicul de familie sau medicul şcolii care vor conţine obligatoriu: avizul epidemiologic, vaccinările şi adeverinţa apt pentru efort fizic.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: gorjeanul.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: