Connect with us

National

Tinerii români şi ideile lor de afaceri sociale în finala Social Impact Award. Votează!

Published

on

Sursă imagine: Social Innovation Solutions/facebook

Social Impact Award dă startul Votului Comunităţii: echipele din Incubatorul SIA 2022 sunt parte din etapa de Community Voting unde își prezintă ideile cu impact pozitiv în comunităţile din care provin. În cadrul Incubatorului de afaceri sociale, echipele lucrează la transformarea acestor idei în proiecte concrete cu impact pe termen lung.

SIA este o competiţie de idei de afaceri cu impact social, în cadrul căreia echipele finaliste au ocazia de a câştiga premii în valoare de 10.000 de euro și conectare la comunitatea internaţională în cadrul Summitului ce va avea loc între 15-19 noiembrie în Viena, Austria.

Premiile sunt alocate pe baza deciziilor unui juriu specializat format din Diana Certan, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca, BCR, Diana David, SAP România, Alina Kasprovschi, Fundația Comunitară București, Florin Ghindă, România Pozitivă și Raluca Jianu, Narada.

“SIA este unul din programele mele de suflet, în care am avut șansa de a-mi aduce contribuția încă din primul an. Este în continuare singurul program de acest fel adresat studenților în România, iar conceptul de antreprenoriat social rămâne în viziunea mea o opțiune validă pentru mulți tineri care chiar pot fi agenți ai schimbării în comunitățile lor. Ca atare, și în prezent – prin Brutăria CONCORDIA și celelalte antreprize sociale – creăm contexte de angajare pentru tinerii care altfel ar fi neangajabili.”

Diana Certan, Director Executiv- Organizația Umanitară Concordia, partener SIA

În cadrul competiţiei, nu doar juriul este cel care recunoaşte meritul proiectelor înscrise, ci şi comunitatea. În perioada 13-25 septembrie puteţi alege printr-un vot online 3 proiecte preferate din cadrul SIA 2022. Fiecare proiect este promovat pe site-ul oficial al competiţiei printr-un videoclip de prezentare. Echipa cu cele mai multe voturi va câștiga Premiul Comunității în valoare de 1000 de euro.

De ce să intri şi să votezi:

  • susţii echipe/idei la început de drum;
  • te inspiri din abordările finaliştilor SIA;
  • descoperi produse şi servicii cu care ai putea interacţiona ulterior în mod direct;

Votează aici ideea de bine cu care rezonezi şi sprijină echipele din Social Impact Award în crearea unei schimbări pozitive în societate!

Află mai multe despre ideile finaliştilor SIA pe 26 septembrie în cadrul finalei Social Impact Award 2022, unde îi puteţi susţine pe finalişti în timp ce aceştia îşi prezintă pitchurile finale.Juriul va acorda 3 premii în valoare de 9000 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 1000 de euro, desemnat prin votul comunității.

Mai multe detalii pot fi găsite pe profilul de Instagram al programului @sia_romania, pagina de Facebook Social Impact Award sau site-ul Social Impact Award.

Echipele Social Impact Award 2022 înscrise pentru Votul Comunității:

Decopertat este o comunitate artistică inovativă ce există din nevoia de a elimina descurajarea sistematică a artiștilor mici, propunându-și să schimbe astfel contextul actual al artei din România.

Elide nu este doar o cafenea, ci este un spațiu care celebrează diversitatea creierelor – ADHD, dislexie, sau parte a comunității LGBT+ – și crează un mediu inclusiv pentru toate categoriile sociale.

RReports este o aplicație mobilă prin care cetățenii pot trimite sesizări către administrația locală de oriunde și oricând într-un mod simplu și rapid.

SOS Animal Helper este o platformă digitală dedicată iubitorilor de animale din interiorul și afara țării. Proiectul crează o legătură directă între iubitorii de animalele și adaposturile suprapopulate din România astfel încât fiecare animal aflat la nevoie să aibă șansa unei vieți mai bune.

Woodn Studio este un brand de mobilier din lemn masiv cu design unic, realizate prin intermediul unor ateliere locale din România, produsele fiind comercializat la nivel european prin intermediul unei platformei web.

Despre SIA

Social Impact Award este un program educațional în inovare socială și o competiție de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor din lumea întreagă. În 2022 proiectul este prezent în 16 țări din Europa, Africa și Asia.  

În România, Social Impact Award se află la cea de-a 11-a ediție și este organizat de către Social Innovation Solutions cu sprijinul partenerilor BCR și SAP.

ULTIMA ORĂ

Regional9 ore ago

Acțiunile polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier (AUDIO)

Polițiștii doljeni au avut în ultimele 48 de ore mai multe acțiuni pentru reducerea riscului rutier. S-au aplicat peste 200...

Regional9 ore ago

Autoritățile locale slătinene precizează cine va primi tichetele sociale de Paște în 2024 (AUDIO)

După cum bine se știe, anul acesta Paștele va veni în două tranșe, și la cel puțin o lună distanță....

Regional9 ore ago

I.P.J. DOLJ: În anul 2023, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 7,4 % față de anul 2022 (AUDIO)

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițistii rutieri doljeni au organizat, în anul 2023 peste 1800 de actiuni, dintre acestea...

National9 ore ago

MApN angajează peste 5.000 de soldaţi și gradați (AUDIO)

Au început înscrierile pentru cele peste 5.000 de posturi de soldat și gradat profesionist disponibile la nivel național. Ministerul Apărării...

National10 ore ago

Spitalele românești: Pacienţilor li se cere să cumpere de la farmacie medicamentele de care au nevoie (AUDIO)

Spitalele româneşti au probleme tot mai mari legate de finanţare. Multe unităţi se plâng că, lună de lună, banii primiţi...

National10 ore ago

La ora 19.00 va fi prezentată strategia PNL și PSD privind comasarea alegerilor (AUDIO)

Liderii PSD şi PNL au stabilit o strategie comună pentru alegerile din acest an, care urmează să fie validată, după...

Sport13 ore ago

Sorana Cîrstea o întâlnește pe croata Donna Vekic

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON