Connect with us

International

Tinerii romani vor servicii de calitate in Educatie si Sanatate

„Tinerii vor mai mult acces la procesele decizionale și noi trebuie să ținem cont de aceste dorințe!”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Published

on

Tinerii din România consideră că Educația și Sănătatea trebuie să fie prioritățile zero ale oricărui guvern – aceasta este doar una dintre concluziile studiului „Generaţia Mileniului – Atitudinea tinerilor din România asupra politicii”, lansat în data de 26 februarie, în premieră în România, de către Fundația Stânga Democratică (FSD) și Fundația Europeană pentru Studii Progresiste (FEPS).

În cadrul evenimentului de lansare, invitații au dezbătut despre preocupările reale ale tinerilor născuți în perioada 1980-2000+, despre actualele provocări cu care se confruntă aceștia și soluțiile necesare pentru combaterea crizei de implicare în viața civică și politică.

”Generaţia Mileniului, generaţia mea, îşi doreşte un Stat mai puternic, servicii de calitate în Educaţie şi Sănătate, o apropiere mai mare de Europa. Tinerii vor mai mult acces la procesele decizionale și noi trebuie să ținem cont de aceste dorințe!”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Apel către decidenții UE: PROTEJAȚI OAMENII DE RISCUL AUSTERITĂȚII

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, avertizează decidenții Uniunii Europene să ia măsuri pentru a preveni scenariul în care căderea burselor generează o nouă criză economică, ale cărei efecte ar risca să se răsfrângă din nou asupra populației.
„Europa trebuie să demonstreze că a învățat ceva din lecțiile trecutului. Deja asistăm la un efect de tip bulgăre de zăpadă și trebuie să acționăm până nu este prea târziu.
Tocmai de aceea, fac un apel către decidenții europeni să ia măsuri pentru a preveni situația în care căderea burselor antrenează o nouă criză economică. În sens contrar, există riscul foarte serios ca acest fenomen să ducă la o nouă recesiune, ale cărei efecte să cadă, din nou, pe umerii populației, si nu ai băncilor sau ai marilor companii.
Nu ne permitem ca acum, când abia începem să ne revenim după eșecul politicilor de austeritate, să ajungem în situația de a repeta istoria. Populația trebuie protejată cu orice preț de austeritate, iar decidenții trebuie să demonstreze că înțeleg acest lucru, că sunt responsabili și pot acționa în baza unei viziuni pe termen lung”, a arătat eurodeputatul.

Reprezentanți ai mediului academic românesc din Cluj și București au dezbătut la Bruxelles despre politicile regionale şi accesarea fondurilor europene la invitaţia europarlamentarului Victor Negrescu

c81c6172-8dff-4548-b016-180216196845

Peste 20 de profesori și lectori, membri ai corpului profesoral al universităților de prestigiu din Cluj-Napoca și București, au participat în perioada 22-24 februarie la conferința „Politicile regionale și internaționalizarea acțiunii locale în context european”, organizată de eurodeputatul Victor Negrescu la Bruxelles.

„Mediul academic românesc are capacitatea să vină cu idei inovatoare şi să propună soluţii care pot avea un impact pozitiv la nivel european. Este important ca vocea noastră să fie auzită la Bruxelles şi mă bucur că în cadrul acestei conferinţe au fost expuse idei care au atras atenţia colegilor mei din Parlamentul European dar şi din celelalte instituţii cu care ne-am întâlnit.
Prin astfel de acţiuni încercăm să arătăm faptul că mediul academic românesc are capacitatea de a avea iniţiative care să ofere soluţii locale şi regionale la problemele care afectează integrat funcţionarea Uniunii Europene, abordând viitorul Europei într-un mod creativ şi pragmatic. Mă bucur că am avut oportunitatea în cadrul acestei conferinţe să discutăm aspecte importante privind politicile regionale, regionalizarea şi accesarea fondurilor europene cu profesori de o certă valoare academică din Cluj şi din Bucureşti”, a afirmat europarlamentarul Victor Negrescu, organizator al evenimentului.

ULTIMA ORĂ

National7 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional10 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional11 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional11 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional11 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional11 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National16 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON