Connect with us

Fapt divers

Tom Jones, în această seară, la Sala Palatului

Published

on

Celebrul cântăreţ britanic Tom Jones concertează, în această seară, la Sala Palatului, din București. Cu o carieră de peste șase decenii, el este considerat unul dintre cei mai mari artiști, din toate timpurile, cu peste o sută de milioane de discuri vândute și distins cu nenumărate premii. Spectacolul va începe la ora 19.00, iar biletele au fost epuizate.

Tom Jones, pe numele său ,Thomas John Woodward, s-a născut pe 7 iunie 1940, în Pontypridd, Țara Galilor, fiind apreciat pentru timbrul vocal puternic. Încă din adolescență, a început să cânte în corul școlii, la reuniunile de familie și la nunți.
Cariera muzicală și-a început-o din anul 1960, pe când făcea parte din trupa Tommy Scott and The Senators, remarcându-se prin ținuta sa, cu totul specială: pantaloni foarte strâmți și tricouri mulate.
În 1964, Tom Jones lansează primul său single, „Chills and Fever”, care nu a avut succesul scontat, dar, următorul, „It’s Not Unusual”, a devenit un mare hit, artistul având o ascensiune fulgerătoare, devenind cunoscut chiar și în SUA.


Tom Jones, interpretează, în anul 1965, piesa „Thunderball”, tema principală a filmului din seria James Bond. Au urmat apoi hituri după hituri, precum „Green, Green Grass of Home”, „What’s New Pussycat”, I’ll Never Fall in Love Again” și „Delilah”. Începând cu anul 1969, cântărețul oferă propriul său show de televiziune, „This is Tom Jones”, până în 1971.
În anul 1989, primește o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar, 17 ani mai târziu, va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pentru serviciile aduse coroanei britanice, prin muzică. Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Buckingam, Tom Jones primind titlul de Sir Thomas John Woodward.
În timpul carierei sale muzicale, Tom Jones a editat 39 de albume de studio, 3 albume live, 16 compilații, având peste o sută de single-uri de succes. A colaborat cu numeroși artiști, precum Robbie Williams, Tori Amos, Van Morrison, The Pretenders, The Cardigans, Zucchero sau Natalia Imbruglia.


Cariera lui Tom Jones nu a fost doar una muzicală, artistul apărând și în numeroase filme: „Burt Bacharach…This Is Now” (1996), „Brit Awards 1998” (1998), „Jerry Springer on Sunday” (1999), „Night of a Thousand Shows” (2000), „Pavarotti & Friends for Afghanistan” (2001), „The Jubilee Girl” (2002), „Elvis: Viva Las Vegas” (2007), „Here Come the Boys” (2008) sau „The Codfather” (2010).