Connect with us

Muzica si film

Top Gun: Maverick a depășit 1 miliard de dolari la box office, devenind filmul cu cele mai mari încasări din 2022

Published

on

Sursă imagine: Timothy Eberly/unsplash.com

Blockbusterul american a trecut de pragul de 1 miliard de dolari în acest weekend, devenind astfel primul film al anului și al doilea în perioada COVID (după Spider-Man: No Way Home), care a reușit această performanță. Acest record este foarte impresionant, având în vedere că filmul nu a rulat în Rusia și China, două piețe importante ale cinematografiei.

Top Gun: Maverick a devenit primul film al lui Tom Cruise care a trecut de borna de1 miliard de dolari în box office-ul mondial. În 2018, „Mission: Impossible – Fallout” era considerat cel mai de succes film al actorului, cu 791,1 milioane de dolari la nivel mondial.

Regizat de Joseph Kosinski, filmul cu un buget de 170 de milioane de dolari, pelicula prezintă povestea lui Pete „Maverick” Mitchell, interpretat de Cruise, în timp ce antrenează un nou grup de aviatori îndrăzneți pentru o misiune crucială. Din distribuție fac parte Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.

Sursă text: variety.com

%d blogeri au apreciat: