DE ACTUALITATE

Pentru toți cei care vor să își construiască case!

Potrivit unui act normativ publicat la 2 iulie 2015 , în Monitorul Oficial, măsura se va aplica din 31 august, pentru toate locuințele și anexele gospodărești ridicate în România.

Până acum, legea nr. 10/1995 prevedea obligativitatea angajării unui diriginte de șantier, dar excepta de la regulă locuințele cu parter, cele cu parter plus etaj, dar și anexele gospodărești. Măsura recentă anulează însă aceste excepții.

Concret, și cei care construiesc case la țară – sau care fac lucrări de intervenție la locuințele existente – vor fi obligați să angajeze diriginți de șantier autorizați, chiar dacă clădirea va avea doar parter sau parter cu un etaj.

Persoanele care nu vor angaja un diriginte de șantier pentru a verifica execuția lucrărilor vor fi amendate cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Proprietarii vor plăti statului o cotă din valoarea lucrărilor

Noua lege dispune că investitorii sau proprietarii vor trebui să vireze o anumită sumă de bani către Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Mai exact, suma va fi echivalentă cu o cotă de 0,5% din valoarea autorizată (fără TVA) a lucrărilor pentru realizarea locuințelor noi și a lucrărilor de intervenție la casele existente.

%d blogeri au apreciat: