Connect with us

Sanatate & Life Style

Totul despre polenul crud, alimentul „viu” venerat de nutriționiști

Published

on

Polenul crud, acest aliment minune recomandat intens de către specialiști, are o serie de beneficii. Discutăm despre aceste aspecte, dar și despre contraindicațiile acestuia mai jos! 

Polenul crud: ce este, beneficii

Polenul crud este un aliment „viu” și este considerat un panaceu pe care natură îl pune la dispoziția noastră.

Nutritiv și cu o extraordinară valoare, polenul are un profil nutrițional de-a dreptul impresionant, conținând nici mai mult, nici mai puțin de 250 de substanțe active. Dintre acestea, amintim: proteinele, carbohidrații, lipidele, acizii grași, vitaminele, mineralele, enzimele și antioxidanții.

Iată ce beneficii are polenul crud:

Protejează de boli cronice

Datorită conținutului sau ridicat de antioxidanți, polenul crud apară de efectele nocive ale radicalilor liberi, la rândul lor considerați principala cauza a bolilor cronice.

Protejează ficatul și îmbunătățește funcționarea acestuia

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Hepatology, realizat pe animale, polenul crud pontențează efectele de detoxifiere ale ficatului, în timp ce alte cercetări subliniază protejarea ficatului de substanțe toxice.

Te ajută să faci față mai bine stresului

Polenul crud susține homeostaza în condiții de stres și îmbunătățește performanță fizică. Astfel că, fie că ești la birou și ai un deadline covârșitor, fie participi la o competiție sau la cel mai important eveniment din viața ta, vei putea fi stăpân pe tine cu ajutorul polenului crud.

Sprijină imunitatea

Și mierea de albine are proprietăți antiobiotice și antibacteriene, darămite polenul! Acest extract poate distruge bacterii periculoase precum E-coli, Salmonella, dar și infecțiile cu stafilococ, arată un studiu publicat în Național Library of Medicine.

Previne infecțiile, grăbind astfel vindecarea

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, extractele de polen crud au aceleași efecte benefice precum sulfadiazina de argint în tratarea arsurilor.

Asigură longevitatea

Polenul crud sprijinasi metabolismul, susține creșterea musculară și prelungește viața, aceste efecte fiind susținute, iarăși, în studii și cercetări pe animale.

Contraindicațiile consumului de polen crud

Polenul crud este, în speță, bine tolerat de către organism, nefiind însă recomandat copiilor mici și gravidelor.

Nici celor cu alergie la polen sau albine nu este recomandat. Printre riscurile la care se pot supune persoanele cu alergie la polen se numără și umflarea feței sau a membrelor, mâncărimile, tusea sau respirația sacadată.

Cum consumăm polenul crud?

Acest aliment versatil poate fi consumat de la stare pură și până la a fi adăugat în sucuri, shake-uri proteice sau smoothie-uri, în ceaiuri sau salate, în sosuri sau sanwich-uri cu unt de arahide.

sursa: csid.ro

%d blogeri au apreciat: