Connect with us

Evenimente

Traffic Snake Game la Valcea

Campania face parte din Săptămâna Europeana a Mobilităţii ce se desfasoara în perioada 16 – 22 septembrie.

Published

on

Municipiul Râmnicu Vâlcea marchează în perioada 16 – 22 septembrie o nouă ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii. În cadrul evenimentului, organizat de Primăria municipiului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea, în mai multe unităţi şcolare din Râmnic vor fi ţinute prelegeri despre avantajele pe care le poate aduce mediului înconjurător mersul pe jos, cu mijloace de transport nepoluante (biciclete) sau cu mijloacele de transport în comun, în detrimentul utilizării autoturismelor personale.

Sâmbătă, 19 septembrie, între orele 9.00 – 11.00, circulaţia auto pe bd. Dem Rădulescu – între intersecţia cu str. Ostroveni şi cea cu DN 67 – va fi restricţionată complet, aici urmând să se desfăşoare mai multe concursuri şi demonstraţii având ca protagonişti copii din Râmnic – de desene cu creta pe asfalt, de role, de skate-borduri sau de biciclete. Toţi participanţii vor primi premii în dulciuri şi diplome.

În cadrul aceluiaşi eveniment, în municipiu se va desfăşura şi campania europeană Traffic Snake Game, aflată la cea de-a doua ediție în România, creată pentru a încuraja mersul pe jos şi cu bicicleta la şcoală, având ca principal grup ţintă elevii şi părinţii acestora.

În România, ediţia 2015 a Săptămânii Europene a Mobilităţii este marcată în 24 de oraşe.

 

 

Sursa: gds.ro

ULTIMA ORĂ

National6 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional8 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional9 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional9 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional9 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional9 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National14 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON