Connect with us

Info Trafic

Traficul de duminică

Condiții de ceață, pe mai multe drumuri importante

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Se circulă însă îngreunat, în condiții de ceață, pe mai multe drumuri importante din județele Harghita, Ialomița, Argeș, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman.

Din acest motiv, pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare și să nu efectueze manevre periculoase în trafic.

Pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 20+500 de metri – 27+200 de metri, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şi 64 – 70, între localităţile Lehliu Gară şi Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, se efectuează lucrări de întreţinere a părţii carosabile. Din acest motiv, circulaţia este deviată de pe sensul către Constanţa pe celălalt sens, unde traficul se desfăşoară pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. 

Circulația rutieră a fost închisă din data de 04.11.2019 pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

De asemenea, începând din data de 29 octombrie 2019 a fost închis tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Foto: Dan Păsărin