Connect with us

Info Trafic

Traficul de duminică

Cod galben de ceaţă şi polei!

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting cu cod galben referitoare ceaţă şi la condiţii de formare a  poleiului, pentru județele Neamţ, Vrancea, Bacău, Alba, Harghita şi Cluj.

Pe autostrăzile A2 Cernavodă – Constanţa şi pe A4 există zone în care vizibilitatea este în jur de 100 de metri. Pe autostrada A1 Sebeş – Orăştie aerul este ceţos, vizibilitatea fiind peste 150 de metri.

Le recomandăm conducătorilor să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ). De asemenea, în condiţiile unui carosabil alunecos, pe lângă reducerea vitezei, nu trebuie bruscate comenzile.

În judeţul Olt este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia -Pleșoiu (DN64) .

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, până în data de 1 decembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: politiaromana.ro

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: