Connect with us

Info Trafic

Traficul dimineții

Cod galben de ceaţă şi polei!

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări nowcasting cu cod galben referitoare ceaţă şi la condiţii de formare a poleiului, vizate fiind numeroase zone din județele Arad, Timiş, Satu Mare, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ). De asemenea, în condiţiile unui carosabil alunecos, pe lângă reducerea vitezei, nu trebuie bruscate comenzile.

Informăm că în perioada 24 – 26 noiembrie 2016, în judeţul Olt, traficul rutier pe DN65 (E574) Balş – Coloneşti se va desfăşura pe o bandă, alternativ, între kilometrii 24 şi 87, din cauza unor lucrări de dublare a semnalizării verticale (aplicarea de marcaje termoplastice pe partea carosabilă).

Amintim că în același județ (Olt) este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia – Pleșoiu (DN64) .

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, până în data de 1 decembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: politiaromana.ro