Connect with us

Regional

Traficul pe podul de peste Dunăre, care face legătura între Bulgaria şi Calafat, este de două-trei ori peste nivelul normal

Published

on

Photo by Nabeel Syed on Unsplash

Traficul pe podul peste Dunăre care face legătura între oraşul Vidin din Bulgaria şi oraşul Calafat din România, în județul Dolj, este de două-trei ori peste nivelul normal, atingând cea mai ridicată valoare din istoria de nouă ani a podului, a declarat Lyudmil Dimitrov, directorul tehnic al companiei care administrează podul. Peste 1.100 de camioane şi peste 1.300 de autoturisme şi autobuze ies zilnic din Bulgaria.

Adjunctului ministrului bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Nikolay Naydenov, a inspectat ieri drumul european E79 şi punctul de trecere a frontierei de la podul Vidin-Calafat, ca urmare a informaţiilor referitoare la apariţia unor cozi lungi de camioane.

Pentru găsirea unei soluţii pe termen lung la blocajele de pe podul Vidin-Calafat, ministrul bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Hristo Aleksiev va iniţia o reuniune cu omologul român, Sorin Mihai Grindeanu.