Connect with us

Info Trafic

Traficul unei dimineți de sâmbătă

ANM a emis atenţionări nowcasting.

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.

Pentru judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la condiţii de formare a poleiului, iar pentru mai  multe zone ale ţării la vânt puternic (judeţele Buzău, Prahova, Mehedinţi, Vrancea, Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Suceava). Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi le reamintim că pe drumurile pe care există zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Pe autostrada A1, pe tronsonul Remetea – Arad, se execută lucrări la rosturile de dilataţie ale podului de la kilometrul 506, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Le recomandăm conducătorilor auto să semnalizeze din timp şi să se asigure înainte de a schimba benzile de circulaţie.

În judeţul Olt este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia -Pleșoiu (DN64) .

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

 

În orele următoare, este posibil ca circulaţia să se intensifice pe DN1, pe Valea Prahovei. De regulă, sâmbăta, probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului apar la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti, dar şi în zona Buşteni. Li se recomandă conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: politiaromana.ro