Connect with us

National

Tragedia de la Crevedia/ Klaus Iohannis, la Spitalul de Urgență București: Eroii sunt pompierii și cadrele medicale

Published

on

În această după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat răniţii în urma exploziilor de la Crevedia, internați la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. În acest spital se află 13 pompieri răniţi; dintre aceştia, 2 sunt intubaţi, iar 11 – în stare medie sau uşoară, a informat Ministerul Sănătăţii. 

Președintele și-a exprimat compasiunea față de suferința acestora, dar și respectul pentru munca pe care o fac. Totodată, Klaus Iohannis a adresat cuvinte de laudă la adresa cadrelor medicale:

”Am avut, în ultimele două săptămâni, tragedie, după tragedie:  2 Mai, Botoșani, Crevedia, Alba … Cred că autoritățile trebuie să meargă mai mult în profunzime. De ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce se putea preveni? Instituțiile competente trebuie sa caute explicații și soluții. Neglijență, ignoranță, proceduri greșite, încălcarea legii … trebuie clarificate și îmbunătățite aceste lucruri. Nu accept explicații de genul ”pe noi nu ne-a sesizat nimeni”. În cazul Crevedia, nu cred că nu s-a știut. Cei vinovați trebuie să primească pedepse exemplare, e inacceptabil să dăm din umeri. O astfel de tragedie nu poate rămâne fără urmări. Totuși, să nu uităm de pompierii si cadrele medicale, care și-au făcut cu vârf datoria”.