Connect with us

National

Tragedia din 2 Mai: Ministrul Predoiu trimite corpul de control. Poliția recunoaște că a oprit șoferul drogat, înaintea comiterii accidentului

Published

on

Şoferul de 19 ani, care, drogat fiind, a omorât doi pietoni şi a rănit alţi câţiva, a fost oprit în trafic, cu doar câteva ore înaintea tragediei, de un echipaj de poliţie. El a fost lăsat să plece mai departe, deşi în mașină fuseseră găsite droguri. Date recente, prezentate de poliţiştii constănţeni, arată că tânărul a fost testat pentru alcool, dar rezultatul a fost zero, astfel că a fost lăsat să-şi continue drumul. Un ofiţer de poliţie şi doi agenţi sunt, acum, cercetaţi administrativ. Corespondentul Radio România Actualități, Sorin Cealera:


Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, trimite corpul de control pentru a ancheta lanțul de evenimente, care au dus la accidentul din 2 Mai: ”Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate și transmit personal sincere condoleanțe. Prima mea datorie este să mă asigur că e lămurit complet întreg adevărul. Asigur că orice neglijență sau vinovăție constatată, în cursul anchetei, va fi supusă rigorilor legii.

Am dispus un control complet al Corpului de control al ministrului, pentru a crea cadrul juridic, pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente. MAI va comunica transparent asupra anchetei, în acord cu prevederile legale. În funcție de concluziile Corpului de control și de judecate mea, vom formula propuneri către instituțiile competente. Concluziile raportului vor fi făcute publice”, a declarat ministrul de Interne, în cadrul conferinței de presă, susținute în această după-amiază.