Connect with us

Muzica si film

Trailer extins Eternals, explicat

Published

on

Scoate la iveală o natură umană fină și fragilă, o legătură cu natura, un romantism profund, ceva ce a definit filmele lui Chloé Zhao.

Un trailer extins pentru filmul Eternals a fost dat publicității la începutul acestei săptămâni, după ce i-a ținut pe fani în suspans pentru ceea ce a părut o veșnicie. Cel de-al 26-lea film din Universul Cinematografic Marvel are regia semnată de câștigătoarea de Oscar Chloe Zhao, care – se pare – a încercat să lărgească limitele MCU în spațiu, timp și estetică.

Filmele Marvel au deja un stil propriu, în care grafica CGI avea un loc central, iar Eternals e ceva diferit: are peste tot semnătura lui Zhao. Comentariile din mediul online sunt admirative pentru faptul că filmările s-au desfășurat în aer liber, cu lumina naturală, iar nu în fața unui ecran verde.

Filmul pare să fie cel mai periculos proiect al studiourilor Marvel de la Guardians of the Galaxy (2014) încoace, comentează The Hollywood Reporter. Deși se demarchează clar de Guardians al lui Gunn, Eternals pare să fie un film care poartă marca inconfundabilă a autoarei. Și nu este vorba doar de lumina naturală și de platourile de filmare.

Trailerul, ce se ferește să dea detalii ale acțiunii sau ale conflictului între Devianți și Celești, pare să insiste că Eternals nu este un film cu supereroi, ci o producție romantică, SF, completată cu numere muzicale de Bollywood 

Trailerul, această perspectivă fugitivă asupra filmului, scoate la iveală o natură umană fină și fragilă, o legătură cu natura, un romantism profund, ceva ce a definit filmele lui Zhao de la Songs My Brother Taught Me (2015), The Rider (2017) și Nomadland (2020), scrie publicația THR.

Filmografia lui Zhao, care până în acest punct se poate identifica cu un western modern, este orientată pe explorarea unei culturi și durerea de a găsi un loc în ea sau în afara ei.

Eternals va urma o cale asemănătoare și, ca în benzile desenate, Eternii vor avea de ales între originile lor extraterestre și iubirea pentru Pământ și pământeni, e de părere publicația mai sus citată. Deși Eternals este una dintre producțiile Marvel cel mai orientate către univers, teaser-ul spune mai multe despre frumusețea Pământului decât despre stele: asta va fi o temă centrală a filmului.

Trailerul, ce se ferește să dea detalii ale acțiunii sau ale conflictului între Devianți și Celești, pare să insiste că Eternals nu este un film cu supereroi, ci o producție romantică, SF, completată cu numere muzicale de Bollywood cu Kumail Nanjiani.

Trailerul este, totodată, despre iubirea derulată secole întregi între Sersi (Gemma Chan) și Icar (Richard Madden). Melodia originală, The End of the World, de Skeeter Davis, promite o poveste de dragoste dar și o inimă frântă. Deși poveștile de dragoste nu sunt ceva nou la MCU, acestea nu au devenit subiecte principale până la WandaVision și acum cu Eternaii.

Totuși, în loc de a explica și de a dezvolta povestea de dragoste, Eternals pare să spună o poveste a vârstei de aur a Hollywood-ului, deși cu o atenție contemporană privind problemele de diversitate inclusiv rasială, mai notează THR.

Filmul va avea, cu siguranță, multă acțiune, pe măsură ce Thena (Angelina Jolie) e înarmată cu o sabie de lumină, așa cum promite și Phastos (Brian Tyree Henry). Deși Marvel dă publicului rația de acțiune pentru vara asta cu Black Widow, Shang-Chi și Legenda celor zece inele, Eternal are ceva inopinat de oferit.

Acum milioane de ani, fiinţe numite the Celestials (Celeştii) ar fi ajuns pe Pământ şi ar fi creat nu numai rasa umană, dar şi pe Eternals (Eternii), „Homo immortalis”, o rasă de umanoizi cu trăsături miraculoase şi cu puteri cosmice. În trailer vedem cum Eternii au fost alături chiar de primii oameni.

Thena (Angelina Jolie): O femeie Eternal din a doua generaţie, Thena este o războinică vitează care poate folosi energia cosmică pentru a făuri arme.

Ajak (Salma Hayek): Ajak, în benzile desenate personaj masculin, poate comunica cu Celestials dar are şi puteri miraculoase de a vindeca.

Ikaris (Richard Madden): Un personaj în genul lui Captain America, Ikaris este un lider tactic pentru Eternali, având putere supraomenească şi putând proiecta raze de energie din ochi.

Kingo (Kumail Nanjiani): În benzile desenate, Kingo este un spadasin expert din Japonia. În film, este construit ca un star de Bollywood care îndrăgeşte celebritatea şi care poate arunca proiectile din palme.

Sprite (Lia McHugh): Deşi apare iniţial ca un copil, Sprite are puteri ample asupra structurilor moleculare şi îşi poate canaliza energia pe generarea unor iluzii.

Sersi (Gemma Chan): Sersi este, dintre Eternali, aceea care are o empatie maximă asupra oamenilor şi îşi foloseşte puterile pentru a manipula materia. Muzeograf pe Pământ, Sersi a fost îndrăgostită de Ikaris timp de secole.

Makkari (Lauren Ridloff): Primul supererou surd din MCU, Makkari are o viteză extremă – de fapt, este cea mai rapidă femeie din univers şi dintre Eternals!

Phastos (Brian Tyree Henry): Primul supererou gay dintr-un film

 MCU, Phastos este un inventator iscusit care îşi foloseşte puterile pentru avansul tehnologiei umane. Deşi îşi poate folosi talentul, acest Eternal preferă să lucreze cu discreţie şi să nu îşi etaleze puterile.

Gilgamesh (Don Lee): Gilgamesh este cel mai puternic Eternal, având o legătură cu Thena după ce amândoi sunt exilaţi de către ceilalţi Eternals. Cu reputaţia unui războinic dur şi viteaz în lupta contra Devianţilor (duşmanii Eternalilor), îşi poate crea un exoschelet energetic.

Druig (Barry Keoghan): Druig este descris drept un Eternal distant care s-a separat de Eternals pentru că nu este de acord cum interacţionează aceştia cu oamenii. Are puterea unică de a controla minţile umane şi este specialist în manipularea realităţii.

sursa: cinemagia.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: