Connect with us

National

Tratamentul fără interferon al hepatitei C (audio)

A avut rezultate pozitive în 99 la sută din cazuri, spune preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi

Published

on

Tratamentul fără interferon, de care au beneficiat până acum câteva mii de bolnavi cu forme grave de hepatită C, s-a dovedit foarte eficient: a avut rezultate pozitive în 99 la sută din cazuri, spune preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi. În primă fază, au primit tratamentul 5.700 de pacienţi, dintre cei 7.000 care au depus cerere:


Şeful Casei de Asigurări de Sănătate a precizat că în 2016 s-a avut în vedere o cheltuială de 1,2 miliarde de lei pentru acest tratament, bani distincţi de bugetul pentru medicamente. Radu Ţibichi a mai spus că CNAS este pregătită pentru extinderea programului de tratament fără interferon şi la categoriile de pacienţi cu stadii de fibroză hepatică 2 şi 3. El a spus, însă, că acest lucru se va face în etape în următorii doi ani, întrucât costurile pentru cei circa 25 de mii de pacienţi eligibili ar fi de peste 5 miliarde de lei.