️️ 🍂️️ 💝 ️️ 🌟
Connect with us

International

Trei politisti, raniti in urma protestelor violente din Paris

Manifestantii contesta ambii candidati la presedintie

Published

on

Trei politisti raniti in urma protestelor violente din Paris, unde protestatarii ii contesta pe Macron si Le Pen.

Autoritatile franceze au anuntat luni dupa-amiaza ca pana la trei politisti au fost raniti, inclusiv un ofiter ce prezinta arsuri grave, in urma violentelor care au izbucnit intre fortele de ordine si protestatarii mascati la un miting organizat de Ziua Muncii la Paris. Protestatarii au iesit in strada pentru a-i contesta pe ambii candidati din cursa pentru palatul Elysee, in vreme ce alte mitinguri pasnice se desfasoara in acelasi timp in Paris, relateaza The Telegraph si Reuters.

Sute de tineri mascati au aruncat cu bombe incendiare spre fortele de securitate, care au raspuns in schimb cu gaze lacrimogene in timpul unui miting in mare parte pasnic din zona centrala a Parisului.

De asemenea, patru tineri au fost arestati pentru ”detinere de arme interzise”.

”Trei ofiteri au fost raniti, iar unul este in stare grava cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un politist.

De asemenea, reprezentantii sindicatului politistilor au condamnat faptul ca protestatarii au iesit in strada pentru a distruge lucruri, nu pentru a demonstra pasnic.

Imaginile video i-au suprins pe politisti in timp ce inconjurau aproximativ 150 de protestatari violenti, care au incercat sa pertube o demonstratie pasnica din piata Bastillia.

Insa, unii protestatari au continuat sa arunce cu bombe incendiare, care au explodat in flacari pe strazile din Paris.

Parizienii au auzit explozii puternice provocate de artificii in zona centrala a metropolei, iar mai multe magazine au fost vandalizate de protestatarii violenti.

Acestia din urma au distrus inclusiv o statie de autobuz din Paris.

Peste 9.000 de politisti si soldati au fost desfasurati pentru a mentine ordinea la demonstratiile organizate atat de sindicalisti, cat si de protestatari cu ocazia Zilei Muncii.

Unii sindicalisti au incercat sa transforme demonstratiile traditionale intr-un eveniment de solidaritate nationala impotriva Frontului National.

Insa, tinerii protestatari ii denunta pe ambii candidati promovati in al doilea tur al alegerilor prezidentiale si au amenintat ca nu vor recunoaste rezultatele scutinului, continuand in schimb protestele violente in intreaga Franta.

”Nici ciuma, nici holera”, au scandat acestia din urma pe strazile Parisului.

Marine Le Pen reprezinta pentru multi un simbol al rasismului si xenofobiei, in vreme ce Emmanuel Macron are o politica economica considerata prea liberala si este condamnat pentru cariera sa de bancher la Rothschild.

Intre timp, cei doi candidati la alegerile prezidentiale se pregatesc sa participe la mitinguri electorale la doar cateva strazi de violentele din Paris, relateaza stirileprotv.ro

Continue Reading

International

China: Aparatul de cenzură, păcălit de populația furioasă

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Ucraina: Inginerul-şef adjunct al centralei nucleare Zaporojie – demis, pentru colaborare cu forţele ruse

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Armata rusă şi-a continuat ieri atacurile în regiunea Doneţk şi a încercat să avanseze şi în Luhansk

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Grevă în transportul feroviar din Austria, 5.000 de trenuri nu vor circula

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Published

on

a train station platform

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Lucrătorii din sectorul feroviar din Austria se află în grevă până mâine la ora 24, iar circa 5000 de trenuri de pe teritoriul ţării îşi vor înceta circulaţia, ceea ce va afecta şi traficul internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 00:00 va avea loc o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia la 28 noiembrie 2022, orele 24:00. Aproximativ 5.000 de trenuri îşi vor înceta circulaţia pe tot teritoriul R. Austria, urmând a fi perturbată şi circulaţia feroviară transfrontalieră, precum şi cea de noapte. Sunt posibile anulări de curse feroviare şi în data de 29 noiembrie 2022”, a transmis MAE.

În acest context, se anticipează perturbări serioase ale circulaţiei în transportul public. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte orarul feroviar din R. Austria, accesând:  https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikankuendigung 

şi  https://fahrplan.oebb.at/webapp/#!P|TP!histId|0!histKey|H785

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Austria: 0043 1 5032465, 0043 1 5052381, 0043 1 2309510 şi 0043 1 5051627 (tarif local Austria), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

Continue Reading

International

Poliţia ucraineană cercetează dispariţia a peste 6000 de copii

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Guvernul britanic ia în calcul să interzică studenţilor străini să urmeze cursuri universitare în Regatul Unit

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Şase milioane de ucraineni sunt în continuare fără curent electric din cauza bombardamentelor Rusiei

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte cu mame ale soldaţilor trimişi la luptă în Ucraina

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

%d blogeri au apreciat: